Türkiz Szett...

   Ennek az ékszer szettnek a története úgy kezdődött, ....hogy régen, még a tinédzser koromban egy tini magazinnal együtt kaptam azokat a szép antik-ezüst hatású köves díszeket.
   A díszek nagyon tetszettek mindig is, csak amire föl voltak fűzve az nem igazán, mert nyúlós volt és huzamosabb tárolás után nem rugaszkodott vissza eredeti állapotába.
   Így hát a sok hosszú éven át ott lapult az ékszeres dobozom aljában kihasználatlanul. S egyszer, nagy tisztogatás közben észrevettem, s ismét eszembe jutott, hogy fel kellene turbózni egy kicsikét. Így a, következő nap határozottan mentem a hobbi boltba, hogy "tudom mit akarok" - ami mellesleg megjegyzem, ritkán történik meg :) - s így találtam hozzá ezt a borostyán utánzatú kék gyöngyöt. 
   Készítettem a kövekből ezt a nyakláncot, ez lehet egy kicsit cowboy-osra sikerült;)), utána a karit, ami szerintem tökéletes lett, és utólag megtoldottam egy fülcsivel:) azt már csak az én esztétikai érzékem kívánta így, hogy "szett" legyen.
   Nagyon szeretem hordani!...Ékszer de mégis olyan hétvégei-csendes hangulatomhoz is talál.

Lila bross

Ezt talán a második munkám eredménye ként könyvelhetem el. Még a gyöngyfüzös korszakom legelején....:)
Az ihletet szintén az egyik praktika könyvsorozatban szereplő darab adta. Természetesen nem reprodukcióról van szó, hanem csak egy tehnikát loptam, amivel ismét sajátosat alkottam.
Maga a munka nem volt nehéz, csak szokatlan mivel először dolgoztam dróttal, és ez a folyamat egy kicsiket macerás volt, mig megszoktam, hogy mennyire és hogyan kell hajlitani.
A szinkombinációt én válogattam, ugyan is a kedvenc szineim közé tartozik a lila, na meg a barna is :)
Akik láttak előben is, nagyon szerettek és csodálkoztak,  hogy egyáltalán ilyet is lehet gyöngyből késziteni.
Nekem nagyon tetszik, és mindig a fekete zakóm diszeként hordom.

Gyöngy sor

Ennek a darabnak a story-ja úgy kezdődött, hogy megláttam Katherine Heigl szinésznőcskét az egyik filmje bemutató gáláján és pár percre leragadtam a kép mellett...
Ja...nem azért mert a kedves hölgyike annyira tetszene, hanem a nyakéket sasoltam! Nagyon megfogott, és nagyon különleges, egyedinek találtam. De pár héttel utána valamelyik női magazinban is láttam mint a "legújabb" ékszer divat, de ez csak megerősített abban, hogy minél előbb én is elkészítsem.
Hát a munka az az ötlettel kezdődött ami már nagyon hosszú ideig motoszkált a fejemben, de hogy meg egyedibbé tehessem az én alkotásom egy egész gyöngysort organza szalagból varrtam meg, amibe egyenként kellett a göngyszemeket beilleszteni...A beavatott szemek láthatják, de más nehézségeim is akadtak... A gyöngyök színeit, árnyalatait is nehéz volt összehangolni, mert nálunk egyelőre nincs olyan bő választék a gyöngyök terén mint szomszédainknál.
De a végeredmény az nagyon tetszik nekem, és az anyukámnak, ennek bizonyítéka, hogy már 3szor is viseltem ezt az különleges alkalmi gyöngysort.

Piros nyaklanc

Ez volt az első munkám, talán azért is ragaszkodom hozza ennyire...
Nagyon kulönlegesnek tartom mivel olyan türelem játék volt megfűzni azt a sok apró kásagyöngyöt és főleg a végén a simitások, hogy mindenik szál egyforma hosszú legyen, sok munkába került!:)) Az öltlet egy gyöngyfűzös könyv adta, a Praktika-sorozatból, hogy mennyire hasonlít az eredetire ötletre?! Hat az szivárványszínu volt, színes mint egy papagaj:)) az enyém meg egyszinű de a technika azonos meg a láncvégek is teljesen másak...
A fülbevalot hozzá utólag készitettem, ennek az ihletét meg egy "híres" román divattervező egyik bemutatójáról koppintottam, de ott fehérben vagy valamilyen krémszínűben láttam. Megtetszett és úgy gondolom hogy a kettő talál majd, így hat elkészítettem.
Remélem másnak is annyira fog imponálni a darab mint nekem :))

Something like Julie Powell...

Mióta én is a munkás osztály szerves része vagyok, azt a "sok" szabadidőmet amivel rendelkezem, egy igen kedves hobbi-mal töltöm el: a gyöngy füzéssel!!!!
Nos ez sokaknak furcsának és türelem játéknak tűnhet, de viszont számomra kedves pillanatokat nyújt. Mivel már a munkáim egyre kezdtek felgyűlni, elhatároztam, hogy Julié Powel-hez hasonlóan én is bloggot írok minden egyes darabról, s annak történetéről, hogy hogyan is füzödüm minden egyes munkámhoz. A Julié and Julia film, főszereplőjéhez hasonlóan én is végig fűzöm a az összes gyöngyfüző könyvet és internetes web oldalt ami a témában létezik!:) Persze olyan modelleket választok, amelyek "fashionable" és természetesen találnak az én egyéniségemhez is.
Nos ezekről fogok írni az elkövetkező napokban, hetekben...amíg az ihletem tart:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...